Godine počinju Podgoričkom desetkom: Profesor Krcunović osvojio drugo mjesto




Godine počinju Podgoričkom desetkom: Profesor Krcunović osvojio drugo mjesto

U sedmom izdanju atletske trke “Podgorička desetka” na 10.000 metara prof. dr Dušan Krcunović, koji je na ovom sportskom nadmetanju predstavljao nikšićki Filozofski fakultet, osvojio je odlično drugo mjesto u kategoriji veterana, poslije iskusnog Veselina Petrušića iz AK Nikšić, a ispred “gvozdene” trijatlonca Zorana Rakčevića.

Prohladni i vjetroviti nedjeljni dan na brdu Gorica, kao i jaka konkurencija dodatno su motivisali profesora Krcunovića da izbori što bolje mjesto za Filosofski fakultet, u čemu je i uspio, nadmećući se prije svega sa samim sobom, što je i smisao pravog sportskog agona. Tim prije, što je profesor Krcunović poslije višemjesečnog oporavka od ozbiljne povrede uspio da se vrati atletskom trčanju, inače najmasovnijoj, ali i najzahtjevnijoj disciplini u kraljici sportova. Važno je napomenuti da su mu u tome pomogli dr Dragana Vučić, specijalista fizijatrije, i dr Vjeroslava Slavić, koja je doktor imunologije, asistentkinja na Studijskom programu Primijenjena fizioterapija Medicinskog fakulteta UCG, kao i dr Savu Mariću, specijalisti ortopedije. Ovaj sportski uspjeh može se smatrati i simboličnom saradnjom između pomenutih akademskih i naučno-istraživačkih jedinica sa Filozofskim fakultetom. Ali, i sa Ekonomskim fakultetom, koji je pokrovitelj trke i čija je najbolja studentkinja Ana Slavić uručila pobjedničke medalje takmičarima u svim konkurencijama.

Uz čestitke našem profesoru na snažnoj volji, očekuju se jednako dobri ili još bolji ispitni rezultati njegovih studenata na Studijskom programu za filozofiju gdje i predaje.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.